Jak vyčistit hořáky Genesis II?

Hořáky jsou motorem každého plynového grilu a stejně jako o motor vašeho automobilu je důležité se o ně starat, aby váš gril dobře fungoval a byl bezpečný.

Když vyšla na trh řadu modelů Genesis II a Genesis II LX, představili jsme zcela novou konstrukci hořáků, která se trochu lišila od konstrukce používané u všech našich ostatních modelů sahajících až k prvnímu grilu Genesis vyrobenému v roce 1985.

Starší konstrukce hořáků měla hořáky trubkového tvaru s průzory, které byly v jedné rovině s povrchem hořáku. Některé modely byly vybaveny technologií křížového zapalování, což bylo uspořádání s malou "křížovou trubicí", která hořáky propojovala. Jiné modely nebyly vybaveny křížovou trubicí, ale kromě toho byly hořáky všech modelů víceméně stejné.

Nové hořáky Genesis II a Genesis II LX mají obdélníkový tvar. Aby se podpořil rovnoměrný průběh plamene, jsou zúžené, což znamená, že konec hořáku v přední části grilu je o něco větší než konec hořáku v zadní části grilu. Mají také průzory, které jsou vyvýšené podél horní plochy každého hořáku, aby se snížila pravděpodobnost jejich ucpání.

Přestože nová konstrukce hořáků má zabránit jejich ucpávání, je stále důležité dbát na jejich správnou údržbu.

Existují dvě hlavní oblasti hořáků, které je důležité udržovat v čistotě, aby poskytovaly co nejrovnoměrnější teplo a aby dlouho vydržely.

1. oblast

První oblastí jsou průzory.

Pomocí čistého kartáče s nerezovými štětinami vyčistěte vnější stranu hořáků kartáčováním přes průzory.

Při kartáčování hořáků dbejte na to, abyste nezasáhli zapalovací elektrody u základny každého hořáku, aby nedošlo k jejich poškození.

 


2. oblast 

Druhou oblastí hořáků, na kterou je třeba se zaměřit, jsou sítě proti pavoukům a hmyzu (známé také jako vzduchové clony) na konci každého hořáku pod ovládacím panelem. K jejich vyčištění použijte kartáč s měkkými štětinami. Dobře funguje něco jako starý zubní kartáček.

Zde je několik dalších užitečných tipů, které byste měli mít při čištění hořáků na paměti.


1. Před zahájením čištění grilu se vždy ujistěte, že je zcela vychladlý.

2. Při čištění hořáků nikdy nepoužívejte stejný kartáč, který používáte k čištění roštů nebo tyčí . V opačném případě je pravděpodobné, že přenesete tuk z těchto částí na hořáky.

3. Nikdy nepoužívejte ostré předměty, jako jsou špendlíky nebo hřebíky, abyste se pokusili vyčistit otvory hořáků.

4. Při čištění grilu je vhodné používat rukavice.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz